Pihabongauksessa 25.–26.1. tarkkaillaan tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muulla paikalla. Bongaukseen voi osallistua kuka tahansa. Se ei ole kilpailu, joten havaittujen lintujen määrä ei ole ratkaisevaa. osallistumismaksua ei ole eikä ilmoittautumista tarvita. Video esittelee tavallisimmat pihalinnut ääninäytteineen!
23.1.2014
Pihabongauksessa 25.–26.1. tarkkaillaan tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muulla paikalla. Bongaukseen voi osallistua kuka tahansa. Se ei ole kilpailu, joten havaittujen lintujen määrä ei ole ratkaisevaa. osallistumismaksua ei ole eikä ilmoittautumista tarvita.
Ohjeet osallistumiseen:
Tunnista tunnin aikana havaitsemasi lintulajit.
Laske montako yksilöä kutakin lajia on enimmillään näkyvissä samaan aikaan.
Ilmoita tunnistamasi lajit ja laskemasi maksimimäärät viimeistään 31.1. Birdlifeen.
Katso ja kuuntele BirdLifen videolta tutuimpien pihalintujen ääninäytteet!
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Mistä suurimmat alliparvet löytyivät? Mitä muita talvisen ulkomeren lajeja tapasimme retkellämme? Toimittaja Mari Pihlajaniemi kävi Markku Mikkola-Roosin ja Jarmo Niemisen kanssa etsimässä talvehtivia alleja joulukuiselta mereltä.
Aloitamme talviruokinnan lokakuussa ja lintuja riittää. Marras–joulukuun vaihteessa linnut katoavat. Näin on käynyt viitenä viime vuotena säännöllisesti, ennen lintuja oli koko talven ajan. Asumme kaupunkilähiössä omakotitalossa, jonka tontti rajoittuu metsään. Mistä apu?