Terveellisestä lehtikaalista käytetään
 tummanvihreät, kiharareunaiset ja koristeelliset lehdet. Tämä voimakkaan makuinen kaali sisältää runsaasti muun muassa C-vitamiinia, karoteenia, kalsiumia, valkuaisaineita ja rautaa.
Monikäyttöisen lehtikaalin karkea lehtiruoti pilkotaan ja esikypsennetään ennen lehtiosan lisäämistä lämpimiin ruokiin. Tuoretta silputtua lehtikaalia voi käyttää persiljan tavoin, ja se sopii niin salaatteihin, keittoihin, kastikkeisiin, muhennoksiin kuin sipseihinkin.
Lehtikaali kestää hyvin kylmää. Sen voi jättää lumen alle ja käyttää sieltä tarpeen mukaan. www.kasvikset.fi

Katso lehtikaalisipsien ohje >>

Haluatko lukea koko jutun?

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu tästä

🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä
Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia.

🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme
Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon. 

🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä.
Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.

📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!

Lehti + Digitilaus sisältää

  • 10 painetun lehden numeroa vuodessa.
  • lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
  • vain verkossa julkaistavat jutut.
  • näköislehden.
  • arkiston vuodesta 1941.

Digitilaus sisältää

  • lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
  • vain verkossa julkaistavat jutut.
  • näköislehden.
  • arkiston vuodesta 1941.
lehtikaali

Suomen Luonto tekee hyvää!

Tunne luontosi ja tue luonnonsuojelua, tilaa lehti tai digilukuoikeus!