Terveellisestä lehtikaalista käytetään tummanvihreät, kiharareunaiset ja koristeelliset lehdet. Tämä voimakkaan makuinen kaali sisältää runsaasti muun muassa C-vitamiinia, karoteenia, kalsiumia, valkuaisaineita ja rautaa.
Kuva: Johanna Mehtola
Teksti: Johanna Mehtola
Terveellisestä lehtikaalista käytetään tummanvihreät, kiharareunaiset ja koristeelliset lehdet. Tämä voimakkaan makuinen kaali sisältää runsaasti muun muassa C-vitamiinia, karoteenia, kalsiumia, valkuaisaineita ja rautaa.
Monikäyttöisen lehtikaalin karkea lehtiruoti pilkotaan ja esikypsennetään ennen lehtiosan lisäämistä lämpimiin ruokiin. Tuoretta silputtua lehtikaalia voi käyttää persiljan tavoin, ja se sopii niin salaatteihin, keittoihin, kastikkeisiin, muhennoksiin kuin sipseihinkin.
Lehtikaali kestää hyvin kylmää. Sen voi jättää lumen alle ja käyttää sieltä tarpeen mukaan. www.kasvikset.fi
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Suomen Luonnon toimittaja kirjoittaa retkijuttuja upeasta Suomen luonnosta, mielenkiintoisista henkilöistä, ympäristöystävällisestä arjesta – ja antaa lisäksi virikkeitä moneen menoon.