Heinätavi. Pieni sorea sorsalintu, yksityiskohdissaan kovin kaunis. Tällä vanhalla kartanon lammella, johon laskee ja josta myös lähtee kaunis puro, olin tottunut sen joka kevät näkemään.
Heinätavi. Pieni sorea sorsalintu, yksityiskohdissaan kovin kaunis. Koirasta koristaa erityisesti valkoinen pään juova.
Mutta tänä vuonna sitä ei enää ollut. Ehkä on kuulunut pari yksittäistä paukausta. Lintu on joko tunnettu tai ei. Mutta ammuttu ja syöty. Vaikka sen kanta on hyvin pieni. Lintukin niin pieni.
Tällä vanhalla kartanon lammella, johon laskee ja josta myös lähtee kaunis puro, olin tottunut sen joka kevät näkemään. Kuvankin olen ottanut. Joskus näin paitsi parin yhdessä myös toisen koiraan. Nyt en ole nähnyt ketään. Vieläkö heinätavi palaa lammelle? Ehkä. Mutta se ei ole kovin todennäköistä. Vaikka toivonkin, että lintu vielä ilmestyisi. Suojelutoimia tarvitaan. Tässä on ollut heinätaville mieleinen paikka, koska se harvinaistuessaankin oli palannut joka kevät. Kaipaan sitä. Niin kuin kaipaan montaa muutakin lintua.
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
"Linturetkellä"-juttusarjassa seurataan retkeillen vuoden kiertoa pohjoisessa: Suomessa, Norjan Ruijassa Varanginvuonolla ja Virossa, välillä hieman kauempanakin Skotlannissa, jopa Galapagossaarilla. Lintujen lisäksi siinä kohdataan myös nisäkkäitä, muuta luontoa ja mielenkiintoisia retkipaikkoja.
Samuli Haapasalo on pitkänlinjan luontoharrastaja ja retkeilijä, jonka harrastus on laajentunut lintu- ja luontokuvaukseen. Kuva: Pekka Nurminen
Jalohaikaran ensimmäinen pesintä Suomessa oli vain ajoituskysymys, sillä niiden vierailut Suomenlahden pohjoispuolella ovat yleistyneet selvästi viime vuosina.
Gotlannissa kelpaa lintuharrastajan lomailla. Siivekkäitä voi havainnoida maisemamatkailun lomassa ja kulttuurikohteeksikin löytyy museollinen lintumaalari Lars Jonssonin töitä.