SuomiAreena on täällä taas. Kokosimme vinkit keskustelutarjonnan luonto- ja ympäristöaiheisiin.
Kuva: Horst Schimanski.
Teksti: Meeri Kataja
SuomiAreena starttaa jälleen tänään. Ilmaston ja energian tulevaisuudesta käydään viikon aikana keskustelua, mutta myös luonto puhuttaa Porissa.
Heti maanantaina tartutaan polttavaan puheenaiheeseen – biotalouteen. Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton järjestämä ohjelma kulkee otsikolla Biotalous – ilmastonmuutoksen syntipukki vai ratkaisu? Neljä puhujaa edustavat sopivasti eri puolia: suojeluasiantuntija Otto Bruun Suomen luonnonsuojeluliitosta, puheenjohtaja Juha Marttila MTK:sta, maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ja Sitran johtaja Mari Pantsar. Tiedossa on todennäköisesti kiivas keskustelu, joka käydään Antinkatu 5:ssa klo 15.15–16.30.
Luontoihmisen päivä on tiistai
Tiistaina Suomen luonnonsuojeluliitto hakee vastauksia aiheeseen Mikä on Suomen suhde luontoon? Aihetta pohtimassa nähdään hyvinvointivalmentaja Jutta Gustafsberg, Suomen luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Harri Hölttä, Päijänteen luonnonperintösäätiön puheenjohtaja ja enkelisijoittaja Markku Kaloniemi, elokuvatuottaja Marko Röhr sekä asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen. Suomen luontosuhdetta punnitaan Eetunaukion lavalla klo 17–18.15.
Suomen partiolaisten järjestämä Aamutulilla-ohjelma aiheesta Kuka suojelee, kunnioittaa ja rakastaa suomalaista luontoa liikkuu samoissa aiheissa. Keskustelu kuullaan BEPOP-lavalla klo 10–11.15. Aamutulille istahtavat Metsähallituksen pääjohtaja Pentti Hyttinen, Sitran johtaja Mari Pantsar, WWF:n pääsihteeri Liisa Rohweder, kansanedustaja Ozan Yanar sekä maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä.
Keskiviikkona puhetta kestävyydestä ja energiasta
Keskiviikkoaamuna kestävyyskeskustelun käynnistää Suomi 100 -hankkeen järjestämä Suomi on haastettu – Miten saavutamme Agenda2030 kestävän kehityksen tavoitteet? Aiheeseen tarttuvat Veera Alahuhta, Tuuli Hirvilammi, Rilli Lappalainen, Mikael Ropo, Satu Santala ja Hanna Sarkkinen. Ratkaisuja kestävän kehityksen haasteisiin haetaan klo 10–11.15 Purje-lavalla.
Iltapäivällä jatketaan saman aiheen parissa, kun ohjelmassa on vuorossa Suomi 100 vuoden päästä: Make sustainability great again – millaiseen tulevaisuuteen tänään tekemämme valinnat johtavat? Järjestäjiä ovat AA Sakatti Mining Oy, Gasum Oy, Luonnonvarakeskus, New Global -tutkimushanke sekä Sitra. Monipuolisia näkemyksiä on siis lupa odottaa, kun alas istuvat Pekka Haavisto, Jukka Jokela, Sixten Korkman, Elina Lepomäki, Sari Lindeman ja Mari Walls. Tulevaisuuden kuvia maalaillaan klo 15.15–16.30 Purje-lavalla. Keskiviikkona puidaan useampaan otteeseen myös energia-alan tulevaisuutta ja esimerkiksi asumista.
Huomaa, että kaikkia SuomiAreenan keskusteluja voi seurata tai katsoa jälkikäteen myös MTV3:n Katsomossa!
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Toimin tämän kesän Suomen Luonnon toimitusharjoittelijana erityisesti verkkosisältöjen parissa. Opiskelen valtiotieteellisessä tiedekunnassa ja olen kiinnostunut ympäristöhistoriasta ja -politiikasta. Vapaa-aikani kuluu pitkälti hevostallilla.
Tilaamalla lehden tuet luonnonsuojelua, sillä Suomen Luonnon tilauksista saatavat tuotot käytetään luonnonsuojelutyöhön. Lehteä julkaisee Suomen luonnonsuojeluliitto.