Keväällä uutisoitiin tuomenkehrääjäkoin runsaasta esiintymisestä. Monin paikoin Etelä-Suomessa koin toukat tekivät selvää jälkeä tuomista kaluten laajoja alueita lehdettömiksi, seittien peittämiksi "aavemetsiköiksi". Juhannuksen jälkeen tuomenkehrääjäkoin paljaiksi syömiin tuomiin alkoi kuitenkin ilmestyä uusia, heleänvihreitä lehtiä kuin vappuna konsanaan.
Kuva: Mauri Leivo
Keväällä uutisoitiin tuomenkehrääjäkoin runsaasta esiintymisestä. Monin paikoin Etelä-Suomessa koin toukat tekivät selvää jälkeä tuomista kaluten laajoja alueita lehdettömiksi, seittien peittämiksi ”aavemetsiköiksi”.
Juhannuksen jälkeen tuomenkehrääjäkoin paljaiksi syömiin tuomiin alkoi kuitenkin ilmestyä uusia, heleänvihreitä lehtiä kuin vappuna konsanaan. Tuomet eivät siis ”tuhoudu” koin käsittelyssä vaan pystyvät jopa samana kesänä tekemään uuden lehtisukupolven oksiinsa. Uusille lehdille koin toukista ei ole enää vaaraa, sillä toukat ovat koteloituneet ja aikuistuneet lentäviksi perhosiksi. Naaraat kyllä munivat vielä syksyllä, mutta toukat kuoriutuvat munista vasta keväällä.
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Pellon reunoilla on harmaita, luurangoiksi kaluttuja tuomia. Tuomenkehrääjäkoit ovat ahkeroineet ja niiden toukat napostelevat tuomet puhtaiksi lehdistä.