Uusi elokuvafestivaali tuo energiakysymykset valkokankaalle huhtikuun lopussa
Tsernobyl-päivänä 26.4. käynnistyy ydinvoimaan ja uraaniteollisuuteen keskittyvä elokuvafestivaali Atomic Ciné.
Kuva: Atomic Ciné
Tsernobyl-päivänä 26.4. käynnistyy ydinvoimaan ja uraaniteollisuuteen keskittyvä elokuvafestivaali Atomic Ciné. Tapahtumassa nähdään dokumenttielokuvia ympäri maailmaa. Festivaalin elokuvissa käsitellään muun muassa Fukushiman jälkeistä Japania, uraanin tuotantoa, ydinvoimaa vastustavia liikkeitä sekä ekologisesti kestävämpää ja omavaraisempaa energiatuotantoa.
Dokumenttielokuvafestivaalilla järjestetään elokuvien lisäksi keskustelutilaisuuksia, työpajoja ja iltaklubeja. Sunnuntain 28.4. loppuseminaarissa aiheina on mm. Talvivaaran kaivos ja Onkalon loppusijoitusprojekti.
Atomic Ciné järjestetään Helsingissä elokuvateatteri Andorrassa 26.-28.4.2013.
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Suomen Luonnon toimittaja kävi katsomassa Guardians Of The Earth elokuvan DocPoint festareilla. Elokuvassa mahdottomasta tulee mahdollista, mutta riittääkö sekään?
Elli Toivoniemen ohjaama dokumentti Kesäni sudenkorentona kertoo 25-vuotiaasta Miikka Frimanista, jonka intohimona on ollut lapsuudesta saakka sudenkorentojen tutkiminen ja kuvaaminen.
Suomalaiset suot ovat nauttineet kansainvälisestä huomiosta lähinnä loppukesäisin. Silloin suopotkupallon MM-kisat esiintyvät ulkomaisten medioiden Suomi-eksotiikkaa tarjoilevissa kevyissä jutuissa. Lokakuussa arvostettu yhdysvaltalainen Foreign Policy -lehti julkaisi erilaisen suojutun. Se käsitteli suomalaisen turveteollisuuden ympäristövaikutuksia, hiilidioksidipäästöjä, tuhoutuneita vesistöjä. ”The Peat Monster”, kuului reportaasin otsikko: turvehirviö.