Suola on lähes ehtymätön luonnonvara, mutta sitäkin on säännösteltävä – terveyden vuoksi. Ravitsemussuositukset on päivitetty ja niissä suolan käyttöä kehotetaan entisestään vähentämään. Vaikka jo puoltatoista grammaa pidetään riittävänä vuorokausiannoksena, suositus on viisi grammaa. Ravitsemusneuvottelukunnan mukaan suolan tai natriumin saantisuositusten tulee olla mahdollista toteutua ilman erityisiä vaikeuksia.

Viisikään grammaa ei ole paljon.

”Suolasuositus on tiukka”, ravitsemusneuvottelukunnan pääsihteeri Raija Kara myöntää. ”Paras vähentämiskeino on lukea pakkausmerkintöjä ja vertailla tuotteita sekä maustaa ruoka mieluummin esimerkiksi yrteillä ja kasviksilla kuin suolaa lisäämällä.”

Joissakin pakkauksissa suolaisuus ilmoitetaan natriumina. Luvun saa muutettua suolaksi kertomalla se 2,5:llä.

Ruokasuolan natrium on välttämätön hivenaine. Liikasaanti altistaa muun muassa verenpaineen nousulle.

Haluatko lukea koko jutun?

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu tästä

🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä
Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia.

🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme
Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon. 

🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä.
Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.

📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!

Lehti + Digitilaus sisältää

  • 10 painetun lehden numeroa vuodessa.
  • lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
  • vain verkossa julkaistavat jutut.
  • näköislehden.
  • arkiston vuodesta 1941.

Digitilaus sisältää

  • lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
  • vain verkossa julkaistavat jutut.
  • näköislehden.
  • arkiston vuodesta 1941.
suola

Suomen Luonto tekee hyvää!

Tunne luontosi ja tue luonnonsuojelua, tilaa lehti tai digilukuoikeus!