Metsähallituksen luontovalvoja Pejja Repo, lampurit Janne Kotiaho ja Jussi päivinen kuljettivat kuusi-kahdeksanviikkoiset karitsat Isojärven kansallispuiston Luutsaareen mönkijällä.
15.8.2014Teksti: kukat_cropped
Metsähallituksen luontovalvoja Pekka Repo, lampurit Janne Kotiaho ja Jussi Päivinen kuljettivat kuusi-kahdeksanviikkoiset karitsat Isojärven kansallispuiston Luutsaareen mönkijällä.
Karitsat pääsevät koko kesäksi ennallistamaan perinnemaisemaa, eli nauttimaan kolmen hehtaarin niitty- ja metsälaitumen antimista.
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Metsähallituksen suunnittelija Hanna Aho kertoo lammaspaimenen työstä. Metsähallitus sai hakemusten ryöpyn tänä kesänä viikon pituisiin lammaspaimenkomennuksiin. Suomen Luonto pääsi kokeilemaan lammaspaimenen työtä!
Suomen Luonnon toimittaja Johanna Mehtola ja AD, valokuvaaja Marika Eerola olivat lammaspaimenessa Isojärven kansallispuiston Luutsaaressa kesäkuun alussa. Kaikki kymmenen karitsaa pysyivät katraassa ja paimenetkin ovat palanneet takaisin töihinsä.
Nykyään Isojärven kansallispuistoon kuuluvan Luutsaaren ensimmäinen rakennus oli kalastajien rakentama Kalapirtti, mutta 1850-luvulla sinne rakennettiin viljelytorppa nimeltään Saari-Mäkelä.