Pelastuslaitos toimitti 21. maaliskuuta Korkeasaaren villieläinsairaalaan varpushaukkanaaraan, joka oli törmännyt Helsingin Veräjämäessä linja-autoon. Lue Suomen Luonnon kesäkuun numerosta lisää siitä, miten luonnonvaraisia eläimiä voi auttaa.
5.6.2014Teksti: Anne Hirvonen
Pelastuslaitos toimitti 21. maaliskuuta Korkeasaaren villieläinsairaalaan varpushaukkanaaraan, joka oli törmännyt Helsingin Veräjämäessä linja-autoon.
Vaikka lintu näytti ulkoisesti olevan kunnossa, se lensi huonosti. Korkeasaaren eläinlääkäri Sanna Sainmaa tutki linnun, mutta murtumia ei löytynyt edes röntgenkuvasta.
Lintua hoidettiin levolla: haukka laitettiin pieneen tilaan ja niin sanottua koppihoitoa jouduttiin jatkamaan useita viikkoja. Haukka kärsi pehmytkudosvammasta, josta toipuminen kesti. Kun lintu alkoi lentää, se siirrettiin isompaan tilaan, jossa se sai verrytellä levossa jäykistyneitä lihaksiaan.
Kun haukka lensi taas täydellisesti, se rengastettiin ja vapautettiin hoitolan pihasta 16. huhtikuuta. Lentämällä saalistavan haukan täytyy olla täysin lentokykyinen, jotta se selviäisi luonnossa.
Lue Suomen Luonnon kesäkuun numerosta lisää siitä, miten luonnonvaraisia eläimiä voi auttaa.
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Korkeasaaren villieläinsairaalassa kuraattori Kristina Renqvist ruokkii hoitolan joutsenia. Talven aikana hoitolaan toimitetut linnut olivat jääneet viivyttelemään ja päätyneet heikkoon kuntoon. Heti kun meri avautuu, linnut vapautetaan hoitolan pihasta.