Nyt on aika kurkistaa puutarhaan, pelloille, niityille ja metsänreunaan, josko siellä taputellaan etutassuilla toisiaan käpälille.
Jänikset kevätkirmauksessa. Kuva Läänemaalta, keväältä 2010. Kuva: Samuli Haapasalo
22/100
Ensimmäiset jäniksenpojat syntyvät hangille, niitä kutsutaankin hankipojiksi. Poikueita voi olla kesän mittaan useita. Yksinäiseen jäniksenpoikaan törmätessä pitää vain ohittaa se. Jäniksen poika on piilossa, ei eksynyt tai emon hylkäämä.
Koko Suomessa esiintyy vanhastaan metsäjänis. Se on talvisin valkea. Avoimemmassa maastossa viihtyy tulokaslaji rusakko. Sen levinneisyys painottuu etelään. Metsäjänis ja rusakko risteytyvät usein.
Nyt on aika kurkistaa puutarhaan, pelloille, niityille ja metsänreunaan, josko siellä taputellaan etutassuilla toisiaan käpälille. Tai kokoonnutaan isommallakin porukalla kisailemaan. Juostaan ja jahdataan kun ollaan tulossa kiimaan. Iltahämärä, ensi viikon kuutamohanget ja aamuhämärä ovat otollisia hetkiä!
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Jotenkin kaikki kohtaamiset lapinpöllön kanssa ovat kovin mieleenpainuvia, tunnelmallisia. Pöllön äänetön lento, tuijottavien silmien päättäväisyys, iso pyöreä pää ja koristeelliset naamakuviot luonnehtivat mitä aidointa metsien lintua – aika harvalukuista.