100 päivää luonnossa -sarja esittelee havaintoja luonnosta 100-vuotiaan Suomen juhlavuoden ajan. Tänään 4. helmikuuta vietetään talviluonnon päivää ja nautitaan kaamoksen väistymisestä sekä keskitalven luonnosta.
Talviluonnon päivänä kaipaan oikeaa talvea, auringonnousun valoa, purevaa pakkastakin, metsän huminaa viimassa, suksien suihketta. Nyt on kalenterissa helmikuu, mutta Etelä-Suomen luonnossa edelleen marraskuu. Tämä vanha diakuva on talvilintulaskennasta Repoveden erämaassa 1978-79. Silloin oli talvi!
Töyhtötiainen on aito talviluonnon lintu. Se elää koko elämänsä samassa metsässä, luo sinne oman tunnelmansa, kesät, talvet. Taas on mennyt vuosia että sen metsässä ei ole ollut oikeaa talvea. Kuva on Sipoosta talvelta 2012-13.
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Pitkänlinjan luontoharrastaja ja retkeilijä, jonka harrastus on laajentunut lintu- ja luontokuvaukseen. Kuvaa mielellään lintuja ympäristössään sekä niiden kevät- ja syysmuuttoa, maisemia, miljöitä ja tunnelmia.
Julkaisee havaintojaan luonnosta Suomi 100 -juhlavuoden ajan. Kuva: Pekka Nurminen
Mistä suurimmat alliparvet löytyivät? Mitä muita talvisen ulkomeren lajeja tapasimme retkellämme? Toimittaja Mari Pihlajaniemi kävi Markku Mikkola-Roosin ja Jarmo Niemisen kanssa etsimässä talvehtivia alleja joulukuiselta mereltä.