Kesän ykkösmauste tilli kelpaa myös aterian pääosaan perunoiden seuraksi tai leivänpäällysteeksi.

 

Tillipesto

1 puntti tilliä (noin 2 dl hienonnettuna) = 0,04 kgCO2e

1/2 dl oliiviöljyä = 0,14 kgCO2e

1 dl cashewpähkinöitä = 0,16 kgCO2e

puolikas sitruuna = 0,03 kgCO2e

2 valkosipulin kynttä = 0,00 kgCO2e

3 rkl hiivahiutaleita

mustapippuria myllystä

 

Hienonna tilli. Kaikkein paksuimmat varret voi jättää käyttämättä. Hienonna myös valkosipuli ja purista sitruunan mehu.

Soseuta kaikki ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella.

 

Tillipeston hiilijalanjälki kgCO2e

– raaka-aineet yhteensä 0,37

– yhteensä 0,37

– per annos 0,1

Peruna on ilmastosankari: vain kraanaveden aiheuttamat päästöt kiloa kohden ovat pienemmät kuin perunanviljelyn tuottamat 0,2 kg CO2e/kg.

 

Resepti on Kausiruokaa-kirjasta: Tuuli Kaskinen, Outi Kuittinen, Saija-Riitta Sadesoja & Anna Melasniemi: Kausiruokaa herkuttelijoille ja ilmastonystäville. Teos 2011. 275 s.

Lue lisää kirjasta tai osta teos >>

Haluatko lukea koko jutun?

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu tästä

🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä
Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia.

🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme
Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon. 

🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä.
Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.

📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!

Lehti + Digitilaus sisältää

  • 10 painetun lehden numeroa vuodessa.
  • lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
  • vain verkossa julkaistavat jutut.
  • näköislehden.
  • arkiston vuodesta 1941.

Digitilaus sisältää

  • lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
  • vain verkossa julkaistavat jutut.
  • näköislehden.
  • arkiston vuodesta 1941.
ilmastopestoreseptiruokatilli

Suomen Luonto tekee hyvää!

Tunne luontosi ja tue luonnonsuojelua, tilaa lehti tai digilukuoikeus!