Oli mielenkiintoista seurata, miten korpit välillä peesasivat lokkeja ja matkivat niiden kävelytyyliä, soidineleitä ja ääniä.
Mika Honkalinna
Kuvasin Perämeren jäällä Siikajoella kollegan kojusta korppeja, joita houkuteltiin kalastajilta saaduilla kaloilla. Paikalle saapui harmaalokkipari, joka pyöri korppiporukassa ja halusi oman osansa kala-ateriasta. Oli mielenkiintoista seurata, miten korpit välillä peesasivat lokkeja ja matkivat niiden kävelytyyliä, soidineleitä ja ääniä.
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Pitäjänlehdet uutisoivat joka kevät maaliskuisista kurkiauroista, mutta oikeasti noin varhain kuuluvasti kailottavina auroina ja jonoina saapuvat harmaalokit.
Nimensä mukaisesti harmaanoloinen harmaalokki muistuttaa puvultaan kalalokkia, mutta on tätä selkeästi isompi, toiseksi suurin lokkimme heti merilokin jälkeen. Harmaalokki on myös kalalokkia rotevampi niin yleisolemukseltaan kuin nokaltaankin.
Harva mieltää harmaalokin muuttolinnuksi, mutta sellainen se on. Lajin syysmuutto on vähittäinen ja siksi huomaamaton. Ensimmäiset linnut lähtevät jo elokuussa ja viimeiset vasta alkutalvesta merenlahtien jäätyessä. Kuuntele myös ääninäyte.