Lajin pohjoisraja kulkee Pohjois-Karjalan ja Kainuun rajoilta Pohjanmaalle – vai onko se jo levinnyt tätä pohjoisemmaksi? Ovatko Etelä-Suomen vaskitsatyhjiöt todellisia? Entä onko laji harvinaistunut tai runsastunut seudullasi?
Kuva: Ari Ahlfors
Kiehtova jalaton lisko vaskitsa on liikkeellä aamu- ja iltahämärissä. Sen tuntee koosta ja kauniista värityksestä; selkä on ruskea tai välkehtii kuparinsävyisenä.
Lajin pohjoisraja kulkee Pohjois-Karjalan ja Kainuun rajoilta Pohjanmaalle – vai onko se jo levinnyt tätä pohjoisemmaksi? Ovatko Etelä-Suomen vaskitsatyhjiöt todellisia?
Entä onko laji harvinaistunut tai runsastunut seudullasi? Tällaisiin kysymyksiin haemme tietoa kesäkisallamme. Vastauksen yhteyteen voi liittää kuvia.
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Suomen Luonnon Kesäkisaan kertyi kehnosta perhoskesästä huolimatta ilahduttavasti yli 400 ritarihavaintoa. Alkukesän sateet ja koleus verottivat perhoskantaa, mutta ritareita (Papilio machaon) on silti lennellyt miltei koko maassa.