Pihan siivekkäät ruokavieraat ilahtuvat, kun valmistat niille itse siemenrasvaseoksesta pipareita.
Kuva: Väinö Mehtola
Teksti: Johanna Mehtola
Pihan siivekkäät ruokavieraat ilahtuvat, kun valmistat niille itse siemenrasvaseoksesta pipareita.
Kas näin piparit valmistuvat:
1. Sulata 500 grammaa kookos- tai kasviöljypohjaista munkkirasvaa kattilassa. 2. Lisää rasvaan noin litra lintujen siemensekoitusta. 3. Sekoita. 4. Vuoraa piparimuotit kelmulla ja lusikoi muotit täyteen rasva-siemenseosta. 5. Laita jokaiseen muottiin pätkä pilliä, jotta saat pipareihin ripustusreiän. 6. Laita piparimuotit tasaiselle alustalle vaikkapa tarjottimelle tai leikkuulaudalle ja pidä niitä yön yli jääkaapissa tai pakastimessa. 7. Irrota siemenpiparit muoteista, pujota niihin kivat narut ja ripusta herkut pihapuuhun.
Lue lisää lintujen talviruokinnasta tuoreesta Suomen Luonnosta.
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Suomen Luonnon toimittaja kirjoittaa retkijuttuja upeasta Suomen luonnosta, mielenkiintoisista henkilöistä, ympäristöystävällisestä arjesta – ja antaa lisäksi virikkeitä moneen menoon.
Isokoskelo on sopeutunut erinomaisesti sukeltavaan elämäntyyliin. Näitä karaistuneita lintuja jää meille usein paljonkin talvehtimaan. Toisaalta isokoskelo on myös ensimmäisiä muuttolintujamme.
Jos jokainen veden äärellä lentävä valkea lintu on mielestäsi vain lokki, sinun kannattaa osallistua lokkikouluun. Täällä ei päntätä, vaan opetellaan helpot lajituntomerkit kuudesta lokkilajistamme. Lisäkurssina tiirat.