Säv: Merilokki, san: Mirva Uotila, video: Atte Karttunen, Annakaisa Vänttinen, äänite: Hannes Tiira, kuva: Andreas Trepte / CC BYSA 2.5
Lintukaraoke: Merilokki
Merilokin ääntely on valittavaa, matalaa, käheää ja narisevaa, ja tällä äänityksellä melko pahoinvoivan kuuloista.
2.4.2015
Merilokin ääntely on valittavaa, matalaa, käheää ja narisevaa, ja tällä äänityksellä melko pahoinvoivan kuuloista. Ennen kuin kokeilet merilokkia karaokessa, mieti hetki sen ruokavaliota: haaskoja, jätteitä, kalaa, linnunpoikasia ja jopa täysikasvuisia lintuja. Pystytkö kuvittelemaan, miltä nämä maistuisivat? Minkälainen suutuntuma? Jos vastaat kyllä, olet valmis karaokeen.
Teksti: Mirva Uotila, Lähde: Lintuopas – Euroopan ja välimeren linnut
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Tämä urbaani duetto on monelle tuttu. Kiireinen kaupunkitalitintti on muuttanut yksinkertaisen ja mekaanisen säkeensä rauhallisesta ti-ti-tyystä referoituun ti-tyy -muotoon, jota lintunen alkaa laulella jo varhain kevättalvella. Harakka räkstättää menemään tuttuun tapaan eli käheästi ja epämusikaalisesti, ei järin kauniisti.
Mustarastas on äänekäs lintu ja sen laulurepertuaari on laaja. Karaokelaulajan ei ole tässä videossa tarkoitus lukea linnun kirkasta ja kuuluvaa huiluttelua kirjain kirjaimelta, vaan tärkeämpää on tavoittaa laulun pehmeä ja tummasointinen tunnelma.