Ensimmäiset haahkat ovat saapuneet Hangon lintuasemalle.
Kuva: Nimimerkki kaimaani / Ikkuna Suomen Luontoon
”Ensimmäiset haahkat ovat saapuneet Hangon lintuasemalle”, Helsingin seudun lintutieteellinen yhdistys Tringa tiedottaa.
”Juhlapukuinen haahkapariskunta ohitti Tulliniemen keskiviikkona 1.3.” Kevät on siis virallisesti alkanut!
Haahkan tulopäivää arvuuteltiin nyt seitsemättä kertaa. Veikkauksen takana ovat Hangon lintuasema ja Tvärminnen haahkatutkimusryhmä.
Tänä vuonna oikeaan osui 13 henkilöä. Suosituin päivä oli 26. helmikuuta, jota veikkasi 19 henkilöä.
Aikaisempina vuosina haahka on saapunut
17.2.2016
23.2.2015
24.2.2014
16.3.2013
20.2.2012
9.3.2011
Kevät etenee Tringan mukaan suotuisasti. Lauhat säät ovat tuoneet Uudellemaalle töyhtöhyyppiä, kiuruja ja muita kevään ensimmäisiä airueita. Tali-, sini- ja kuusitiaisen laulua kuulee päivisin ja iltaisin konsertoi mustarastas.
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Ilmaston muuttuessa yhteen ravintokohteeseen ja tiettyyn ympäristöön erikoistuneet lajit ovat ongelmissa. Yleislajit menestyvät ja valtaavat alaa. Erikoistujat kärsivät.
Monilla vesilintulajeilla, kuten sinisorsalla ja haahkalla, kevätmuuton ja pesinnän aloituksen on todettu olevan sidoksissa jäiden lähtöön ja ilmastonmuutokseen. Yhteneväisyyksistä huolimatta näiden lajien kohtalot vaikuttavat hyvin erilaisilta.
Kiljuhanhia levähtää Siikajoella ennätysmäärä nyt toista vuotta peräkkäin. Pitkäjänteisen suojelutyön ansiosta uhanalaisten lintujen kanta on kasvussa.