Kiinankaali-ananassalaatti ja 1980-luvun kouluruokailu kuuluivat saumattomasti yhteen. Sen koommin ei ole tullut kiinankaalia ostettuakaan. Jo kasviksen nimestä on jäänyt sellainen mielleyhtymä, että se varmaan rahdataan tänne Kiinasta asti – mitättömästä mausta puhumattakaan. Nyt olisi korkea aika tehdä sovinto kiinankaalin kanssa. Sen makua on turha verrata rotevaan keräkaaliin tai pinkeään punakaaliin, sillä kiinankaali on maultaan varsin mieto.

Lämmin kaalihuttu

1 kiinankaali
3 rkl öljyä
1 sipuli
0.5 dl soijaa
1 tl mustapippuria
1 dl vettä

Suikaloi kiinankaali ja sipuli ja lisää ne kuumalle öljytylle pannulle. Kääntele ja lisää soijakastike. Sekoita, kunnes kaali pehmenee. Lisää vesi ja kuumenna. Ripottele joukkoon auringonkukansiemeniä antamaan suutuntumaa.

Haluatko lukea koko jutun?

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu tästä

🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä
Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia.

🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme
Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon. 

🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä.
Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.

📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!

Lehti + Digitilaus sisältää

  • 10 painetun lehden numeroa vuodessa.
  • lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
  • vain verkossa julkaistavat jutut.
  • näköislehden.
  • arkiston vuodesta 1941.

Digitilaus sisältää

  • lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
  • vain verkossa julkaistavat jutut.
  • näköislehden.
  • arkiston vuodesta 1941.
kiinankaalikotonalämmin kaalihutturesepti

Suomen Luonto tekee hyvää!

Tunne luontosi ja tue luonnonsuojelua, tilaa lehti tai digilukuoikeus!