Kiinankaali-ananassalaatti ja 1980-luvun kouluruokailu kuuluivat saumattomasti yhteen. Sen koommin ei ole tullut kiinankaalia ostettuakaan. Jo kasviksen nimestä on jäänyt sellainen mielleyhtymä, että se varmaan rahdataan tänne Kiinasta asti – mitättömästä mausta puhumattakaan. Nyt olisi korkea aika tehdä sovinto kiinankaalin kanssa. Sen makua on turha verrata rotevaan keräkaaliin tai pinkeään punakaaliin, sillä kiinankaali on maultaan varsin mieto.
Suikaloi kiinankaali ja sipuli ja lisää ne kuumalle öljytylle pannulle. Kääntele ja lisää soijakastike. Sekoita, kunnes kaali pehmenee. Lisää vesi ja kuumenna. Ripottele joukkoon auringonkukansiemeniä antamaan suutuntumaa.
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Suomen Luonnon toimittaja kirjoittaa retkijuttuja upeasta Suomen luonnosta, mielenkiintoisista henkilöistä, ympäristöystävällisestä arjesta – ja antaa lisäksi virikkeitä moneen menoon.
Villivihannesten paras kausi on juuri nyt käsillä. Mitä sinä olet valmistanut villejä kasveja hyödyntäen? Jaa herkullinen reseptisi Suomen Luonnon lukijoille.