Opi kimalaisten alkeet Suomen Luonnon kimalaiskoulussa!
Suomen Luonnon kimalaiskoulu esittelee maamme helpoimmin tunnistettavat kimalaislajit ja lajiryhmät.
Lapinkimalainen kerää mettä sielikön kukilta. Lapinkimalaisen tuntee eturuumiin kahdesta vaaleankeltaisesta raidasta, joiden välissä karvat ovat mustat. Takaruumis on oranssi. Tätä vain Lapissa tavattavaa lajia ei ole esitelty kimalaiskoulussa. Kuva: Riikka Kaartinen
Teksti: Riikka Kaartinen
Kukkivilla niityillä ja pientareilla tulee vastaan jos jonkinlaista suristelijaa. Niistä suurimpia ja karvaisimpia ovat sympaattiset kimalaiset. Kimalaiset ovat myös tehokkaimpia pölyttäjiä, niitä tapaa koko maassa kaikenlaisissa elinympäristöissä merenrannoilta tunturipaljakalle. Kimalaiset ovat liikkeellä viileinäkin kesäpäivinä, joten niiden näkemiseksi ei tarvitse odotella aurinkoista säätä.
Opettele tunnistuksen alkeet Suomen Luonnon kimalaiskoulussa! Oppaan avulla tunnistat 11 lajia tai samannäköisten lajien ryhmää. Opas esittelee lyhyesti 26 kimalaista Suomessa tavatuista 37 eri kimalaislajista. Tulosta opas mukaan mökille, kävelylle tai retkelle!
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Luonto tulee lähemmäksi, kun sen tuntee. Eri lajien tunnistamista helpottamaan on julkaistu upeita suomenkielisiä tunnistusoppaita. Tässä vinkkejä kirjoista, joihin kannattaa tutustua. Näissäkin on klassikon aineista.