Punaposkiset puolukat kypsyvät parhaillaan metsissämme. Puolukkaa poimitaan maassamme vuosittain noin 40 miljoonaa kiloa metsissä kypsyvästä noin 350 miljoonan kilon sadosta. Puolukka onkin poimituin ja eniten käytetty kotimainen marjamme.

Puolukka sopii niin mehuun, hilloon kuin hyytelöönkin. Se antaa myös pikantin aromin esimerkiksi sämpylätaikinaan tai puuroon.

Hapan puolukka sisältää luontaista säilöntäainetta bentsoehappoa, joten se säilyy hyvin viileässä esimerkiksi survoksena. Marjaa voi myös kuivata ja käyttää kokonaisena tai jauheena leivonnassa tai jälkiruuissa pitkin talvea.

Koko Suomessa yleinen puolukka sisältää paljon flavonoideja, kuituja ja P-vitamiinia.

Tekstiin on 5.9. korjattu vuosittain poimittavan sadon määrä, joka on 40 miljoonaa kiloa eikä 100 miljoonaa kiloa.

Haluatko lukea koko jutun?

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu tästä

🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä
Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia.

🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme
Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon. 

🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä.
Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.

📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!

Lehti + Digitilaus sisältää

  • 10 painetun lehden numeroa vuodessa.
  • lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
  • vain verkossa julkaistavat jutut.
  • näköislehden.
  • arkiston vuodesta 1941.

Digitilaus sisältää

  • lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
  • vain verkossa julkaistavat jutut.
  • näköislehden.
  • arkiston vuodesta 1941.
hyvinvointia luonnostapuolukka

Suomen Luonto tekee hyvää!

Tunne luontosi ja tue luonnonsuojelua, tilaa lehti tai digilukuoikeus!