Perinteisesti pihlajanmarjoista on tehty hyytelöä tai hilloa, mutta Arja Hopsu-Neuvosen suosikki on chutney.

”Nykyisin hilloja tehdään aika vähän, mutta tässä on mausteita mukana, ja se sopii hyvin vaikkapa pataruokien kaveriksi.”

Chutneyn teko on yksinkertaista: pilko aprikoosit, chili, sipuli ja valkosipuli, ja raasta inkivääri. Kaikki aineet keitetään pienellä lämmöllä kasaan noin 30 minuutissa ja valmis chutney säilötään hillon tapaan lasipurkkeihin. Ohjeen voi tarkistaa osoitteesta martat.fi.

3 dl ……… perattuja pihlajanmarjoja
100 g …… kuivattuja aprikooseja
1/2 ………. tuoretta chiliä
1 …………… sipuli
2 ………….. valkosipulinkynttä
1 rkl……… tuoretta, hienonnettua inkivääriä
1 rkl……… sinapinsiemeniä
1/2 dl ….. omenaviinietikkaa
2 dl ……… sokeria
1 dl ………. vettä

Haluatko lukea koko jutun?

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu tästä

🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä
Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia.

🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme
Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon. 

🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä.
Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.

📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!

Lehti + Digitilaus sisältää

  • 10 painetun lehden numeroa vuodessa.
  • lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
  • vain verkossa julkaistavat jutut.
  • näköislehden.
  • arkiston vuodesta 1941.

Digitilaus sisältää

  • lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
  • vain verkossa julkaistavat jutut.
  • näköislehden.
  • arkiston vuodesta 1941.
pihlajanmarjaresepti

Suomen Luonto tekee hyvää!

Tunne luontosi ja tue luonnonsuojelua, tilaa lehti tai digilukuoikeus!