Perinteisesti pihlajanmarjoista on tehty hyytelöä tai hilloa, mutta Arja Hopsu-Neuvosen suosikki on chutney.
Kuva: Marika Eerola
Teksti: Jouni Tikkanen
Perinteisesti pihlajanmarjoista on tehty hyytelöä tai hilloa, mutta Arja Hopsu-Neuvosen suosikki on chutney.
”Nykyisin hilloja tehdään aika vähän, mutta tässä on mausteita mukana, ja se sopii hyvin vaikkapa pataruokien kaveriksi.”
Chutneyn teko on yksinkertaista: pilko aprikoosit, chili, sipuli ja valkosipuli, ja raasta inkivääri. Kaikki aineet keitetään pienellä lämmöllä kasaan noin 30 minuutissa ja valmis chutney säilötään hillon tapaan lasipurkkeihin. Ohjeen voi tarkistaa osoitteesta martat.fi.
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Villivihannesten paras kausi on juuri nyt käsillä. Mitä sinä olet valmistanut villejä kasveja hyödyntäen? Jaa herkullinen reseptisi Suomen Luonnon lukijoille.