Vanha itäaasialainen rohdos- ja maustekasvi perilla on uusi tuttavuus kauppojen tuoreyrttihyllyssä.
Tummanpunainen ja koristeellinen perilla taipuu ruuanvalmistuksessa persiljan tapaan esimerkiksi salaateissa ja keitoissa. Se sopii hyvin antamaan pikanttia makua myös kananmunaruokiin.
Perillan siemenistä puristettua öljyä käytetään raaka-aineena muun muassa painomusteessa.

PERILLAPAINOTTEISIA RESEPTEJÄ, OLE HYVÄ!

Perilla–kananmunakastike
70 g voita
70 g vehnäjauhoja
5 dl kermaa
5 dl maitoa
2 keitettyä kananmunaa
1 dl hienonnettua perillaa
suolaa
valkopippuria

Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot, kypsennä hetki hyvin sekoitellen.
Lisää lämmin maito–kerma-seos koko ajan sekoittaen. Jatka sekoittamista kunnes kastike on tasaista. Anna hautua vähän aikaa ja lisää hienonnettu perilla sekä hienonnetut kananmunat. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa keitetyn ohra–riisi-sekoituksen ja kalan kaverina.

Perilla & tomaatti -salaatti
5 tomaattia
1 ruukku perillaa silputtuna
4 rkl oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
suolaa
(valkosipulia)

Poista tomaateista kannat ja kuutioi tomaatit. Sekoita kaikki ainekset tomaattikuutioiden joukkoon ja anna salaatin vetäytyä hetki jääkaapissa.

Kukkakaalin, pinaatin ja perillan salaliitto
1 kg kukkakaalia
250 g babypinaattia
1 dl tuoretta perillaa silputtuna
yrttisuolaa
mustapippuria
vettä tai maitoa

Keitä kukkakaali ja pinaatti kypsäksi, lisää perillasilppu sekä muut mausteet. Soseuta tasaiseksi ja lisää tarvittaessa nestettä. Laita keittolautaselle kananmunavene ja nauti.

Haluatko lukea koko jutun?

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu tästä

🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä
Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia.

🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme
Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon. 

🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä.
Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.

📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!

Lehti + Digitilaus sisältää

  • 10 painetun lehden numeroa vuodessa.
  • lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
  • vain verkossa julkaistavat jutut.
  • näköislehden.
  • arkiston vuodesta 1941.

Digitilaus sisältää

  • lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
  • vain verkossa julkaistavat jutut.
  • näköislehden.
  • arkiston vuodesta 1941.
perillareseptiruokaohjeyrtti

Suomen Luonto tekee hyvää!

Tunne luontosi ja tue luonnonsuojelua, tilaa lehti tai digilukuoikeus!