Vanha itäaasialainen rohdos- ja maustekasvi perilla on uusi tuttavuus kauppojen tuoreyrttihyllyssä.
Kuva: Järvikylä
Teksti: Johanna Mehtola
Vanha itäaasialainen rohdos- ja maustekasvi perilla on uusi tuttavuus kauppojen tuoreyrttihyllyssä.
Tummanpunainen ja koristeellinen perilla taipuu ruuanvalmistuksessa persiljan tapaan esimerkiksi salaateissa ja keitoissa. Se sopii hyvin antamaan pikanttia makua myös kananmunaruokiin.
Perillan siemenistä puristettua öljyä käytetään raaka-aineena muun muassa painomusteessa.
Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot, kypsennä hetki hyvin sekoitellen.
Lisää lämmin maito–kerma-seos koko ajan sekoittaen. Jatka sekoittamista kunnes kastike on tasaista. Anna hautua vähän aikaa ja lisää hienonnettu perilla sekä hienonnetut kananmunat. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa keitetyn ohra–riisi-sekoituksen ja kalan kaverina.
Poista tomaateista kannat ja kuutioi tomaatit. Sekoita kaikki ainekset tomaattikuutioiden joukkoon ja anna salaatin vetäytyä hetki jääkaapissa.
Kukkakaalin, pinaatin ja perillan salaliitto 1 kg kukkakaalia
250 g babypinaattia
1 dl tuoretta perillaa silputtuna
yrttisuolaa
mustapippuria
vettä tai maitoa
Keitä kukkakaali ja pinaatti kypsäksi, lisää perillasilppu sekä muut mausteet. Soseuta tasaiseksi ja lisää tarvittaessa nestettä. Laita keittolautaselle kananmunavene ja nauti.
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Suomen Luonnon toimittaja kirjoittaa retkijuttuja upeasta Suomen luonnosta, mielenkiintoisista henkilöistä, ympäristöystävällisestä arjesta – ja antaa lisäksi virikkeitä moneen menoon.
Villivihannesten paras kausi on juuri nyt käsillä. Mitä sinä olet valmistanut villejä kasveja hyödyntäen? Jaa herkullinen reseptisi Suomen Luonnon lukijoille.