Pihlajanmarjat ovat happamia. Arja Hopsu-Neuvonen Marttaliitosta kertoo, että niitä voi silti käyttää kokonaisena, kunhan happoja vähän taittaa.

”Yöpakkasetkin tekevät marjoista makeita, mutta myöhään syksyllä kerätessä niissä on aika paljon mustia marjoja mukana. Siksi marjoja voi perata hyvissä ajoin ja panna pakastimeen. Kirpeys vähenee huomattavasti.”

Toinen hyvä tapa on kuivaaminen. Se on parasta tehdä sokerin kanssa survottuna. Kasvikuivurin ritilöille leikataan leivinpaperista aavistuksen ritilää pienemmät palaset, joiden päälle sokeroitu pihlajanmarjasurvos levitetään. Nahkeaksi kuivattuna sen voi murustella myslin sekaan. ”Aikaisemmin kuivaaminen on ollut yleisin säilömistapa”, Hopsu-neuvonen sanoo.

Lue lisää pihlajanmarjasta Suomen Luonnon tuoreesta numerosta 8/2014!

Haluatko lukea koko jutun?

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu tästä

🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä
Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia.

🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme
Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon. 

🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä.
Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.

📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!

Lehti + Digitilaus sisältää

  • 10 painetun lehden numeroa vuodessa.
  • lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
  • vain verkossa julkaistavat jutut.
  • näköislehden.
  • arkiston vuodesta 1941.

Digitilaus sisältää

  • lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
  • vain verkossa julkaistavat jutut.
  • näköislehden.
  • arkiston vuodesta 1941.
pihlajanmarjaresepti

Suomen Luonto tekee hyvää!

Tunne luontosi ja tue luonnonsuojelua, tilaa lehti tai digilukuoikeus!