Nokkosesta voi loihtia monenlaista syötävää – kuten vaikkapa lettuja lukijamme Pia Grönroosin reseptillä.
Kuva: Pia Grönroos
Teksti: Johanna Mehtola
Villivihannekset ovat pian parhaimmillaan ja ainakin pienen pieniä nokkosia nousee maasta jo monin paikoin. Nokkosesta voi loihtia monenlaista syötävää – kuten vaikkapa lettuja lukijamme Pia Grönroosin reseptillä:
NOKKOSLÄTYT
5dl maitoa
1 dl ohrajauhoja
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
puoli tl suolaa
½ dl rypsiöljyä
reilusti tuoreita nokkosen lehtiä
Valmistusohjeet
Valmista lättytaikina.
Lisää maitoon kaikki ainekset. Vatkaa taikina tasaiseksi ja anna turvota noin 30 minuuttia.
Kerää tuoreita hentoja nokkosen lehtiä ja versoja. Keitä pienessä määrässä vettä muutama minuutti. Valuta lävikössä ja purista lehdistä ylimääräinen neste pois. Pilko nokkoset saksilla taikinan sekaan.
Paista valurautapannulla voin kanssa. Tarjoile puolukoiden ja salaatin kera.
Nokkoseen ja 29 muuhun villivihannekseen ja niiden käyttöön voit tutustua Villivihannekset-mobiilisovelluksen avulla. Lue lisää!
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Suomen Luonnon toimittaja kirjoittaa retkijuttuja upeasta Suomen luonnosta, mielenkiintoisista henkilöistä, ympäristöystävällisestä arjesta – ja antaa lisäksi virikkeitä moneen menoon.
Villivihannesten paras kausi on juuri nyt käsillä. Mitä sinä olet valmistanut villejä kasveja hyödyntäen? Jaa herkullinen reseptisi Suomen Luonnon lukijoille.