Villivihannekset ovat pian parhaimmillaan ja ainakin pienen pieniä nokkosia nousee maasta jo monin paikoin. Nokkosesta voi loihtia monenlaista syötävää – kuten vaikkapa lettuja lukijamme Pia Grönroosin reseptillä:

NOKKOSLÄTYT

5dl maitoa
1 dl ohrajauhoja
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
puoli tl suolaa
½ dl rypsiöljyä
reilusti tuoreita nokkosen lehtiä

Valmistusohjeet

Valmista lättytaikina.

Lisää maitoon kaikki ainekset. Vatkaa taikina tasaiseksi ja anna turvota noin 30 minuuttia.

Kerää tuoreita hentoja nokkosen lehtiä ja versoja. Keitä pienessä määrässä vettä muutama minuutti. Valuta lävikössä ja purista lehdistä ylimääräinen neste pois. Pilko nokkoset saksilla taikinan sekaan.

Paista valurautapannulla voin kanssa. Tarjoile puolukoiden ja salaatin kera.

Nokkoseen ja 29 muuhun villivihannekseen ja niiden käyttöön voit tutustua Villivihannekset-mobiilisovelluksen avulla. Lue lisää!

Haluatko lukea koko jutun?

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu tästä

🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä
Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia.

🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme
Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon. 

🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä.
Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.

📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!

Lehti + Digitilaus sisältää

  • 10 painetun lehden numeroa vuodessa.
  • lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
  • vain verkossa julkaistavat jutut.
  • näköislehden.
  • arkiston vuodesta 1941.

Digitilaus sisältää

  • lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
  • vain verkossa julkaistavat jutut.
  • näköislehden.
  • arkiston vuodesta 1941.
nokkonennokkoslettureseptiruokaohjevillivihannes

Suomen Luonto tekee hyvää!

Tunne luontosi ja tue luonnonsuojelua, tilaa lehti tai digilukuoikeus!