Pääosin helppokulkuinen kuuden ja puolen kilometrin Kotajärven polku kulkee läpi soiden, kangasmetsien ja sadunomaisten kuusikoiden. Matkalla voi pysähtyä Kotajärven laavulle tai ihailla keski-iältään 250 vuotta vanhoja honkia. Ne seisovat Mastomäellä ja saavat kulkijan tuntemaan itsensä pieneksi. Mäki on saanut nimensä siitä, kun sieltä haettiin entisaikaan suoria mäntyjä laivojen mastoiksi.
Maahan kaatuneet kelottuneet puut polun varrella ovat kuin patsaita, jotka heräävät varmasti öisin henkiin.
Suotyypit vaihtelevat aukeasta rahkasammalen peittämästä ja kypsyvien karpaloiden laikuttamasta Kotanevasta metsäisempiin, suopursun tuoksusta täyttyviin mäntyvoittoisiin rämeisiin. Merkityltä polulta kannattaa poiketa Riippilammelle tai Suolikolle. Nämä erämaalammet vaalivat hiljaisuutta ja rikkumatonta rauhaa.
Lue lisää Pyhä-Häkistä tuoreesta Suomen Luonnosta (8/2015)!
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Suomen Luonnon verkkotuottaja kehittää suomenluonto.fi-sivustoa ja kirjoittaa sivuille arjen havaintoja ympäristöstä, ekologisesta elämäntavasta ja kuluttamisesta.
Suojaisesta lahdenpoukamasta avautuu näkymä vanhaan luotsi- ja kalastajakylään. Viiden neliökilometrin kokoisella Haapasaarella on talvisin vain kourallinen asukkaita, kesällä saapuvat veneilijät ja kesäasukkaat.
Vaikka Tiilikkajärven upeat hiekkarannat, kauniit harjuniemet ja upeat aapasuot antavat parastaan kesällä, myös kansallispuiston talvinen luonto tarjoavat upeat puitteet retkeilyyn.