Pihlajan tieteellinen nimi on Sorbus aucuparia. Tämä muistuttaa meitä Sorbus-likööristä. Vuonna 1935 Alkoon tullut juoma poistui hyllyiltä 2010, mikä sai aikaan jopa pienen kansanliikkeen.

Arja Hopsu-Neuvonen Marttaliitosta kertoo, että liköörin voi tehdä myös helposti itse: Kevyesti rikotut marjat pannaan suureen lasipurkkiin ja viina kaadetaan päälle. Parin kuukauden maustumisen jälkeen marjat vain siivilöidään pois ja juomaan lisätään vähään veteen liuotettu sokeri.

Vuoden kuluttua likööri on valmista nautittavaksi.

Pohja

3 l pihlajanmarjoja
2 l Koskenkorvaa tai muuta vodkaa

Sokeriliemi

0,5 kg sokeria
1 dl vettä

Haluatko lukea koko jutun?

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu tästä

🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä
Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia.

🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme
Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon. 

🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä.
Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.

📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!

Lehti + Digitilaus sisältää

  • 10 painetun lehden numeroa vuodessa.
  • lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
  • vain verkossa julkaistavat jutut.
  • näköislehden.
  • arkiston vuodesta 1941.

Digitilaus sisältää

  • lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
  • vain verkossa julkaistavat jutut.
  • näköislehden.
  • arkiston vuodesta 1941.
likööripihlajanmarjaresepti

Suomen Luonto tekee hyvää!

Tunne luontosi ja tue luonnonsuojelua, tilaa lehti tai digilukuoikeus!