Pihlajan tieteellinen nimi on Sorbus aucuparia. Tämä muistuttaa meitä Sorbus-likööristä. Vuonna 1935 Alkoon tullut juoma poistui hyllyiltä 2010, mikä sai aikaan jopa pienen kansanliikkeen.
Kuva: Marika Eerola
Teksti: Jouni Tikkanen
Pihlajan tieteellinen nimi on Sorbus aucuparia. Tämä muistuttaa meitä Sorbus-likööristä. Vuonna 1935 Alkoon tullut juoma poistui hyllyiltä 2010, mikä sai aikaan jopa pienen kansanliikkeen.
Arja Hopsu-Neuvonen Marttaliitosta kertoo, että liköörin voi tehdä myös helposti itse: Kevyesti rikotut marjat pannaan suureen lasipurkkiin ja viina kaadetaan päälle. Parin kuukauden maustumisen jälkeen marjat vain siivilöidään pois ja juomaan lisätään vähään veteen liuotettu sokeri.
Vuoden kuluttua likööri on valmista nautittavaksi.
Pohja
3 l pihlajanmarjoja
2 l Koskenkorvaa tai muuta vodkaa
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Villivihannesten paras kausi on juuri nyt käsillä. Mitä sinä olet valmistanut villejä kasveja hyödyntäen? Jaa herkullinen reseptisi Suomen Luonnon lukijoille.