Lue tuoreesta lehdestä pihlajanmarjojen herkkusuista, tutustu pian kansallispuiston statuksen saavaan Teijoon, ekoasumisratkaisuihin, Montenegron moniin kasvoihin sekä kauniisiin kantokääpiin!
Kuusipeuranaaras katsoo kuvaajaansa. Laji on tuotu meille, ja se on jo monin paikoin vakiintunut Etelä-Suomeen. Kuva: Heikki Willamo.
Lue tuoreesta lehdestä pihlajanmarjojen herkkusuista, tutustu pian kansallispuiston statuksen saavaan Teijoon, ekoasumisratkaisuihin, Montenegron moniin kasvoihin sekä kauniisiin kantokääpiin!
Kaunis kuin kantokääpä
Kääpien lahotustyö on osa metsän suurta kiertoa.
Pihlajien herkkusuut
Pihlajan marjasato on tänä vuonna runsas. Se sopii rastaille, tilhelle, taviokuurnalle ja monille muille linnuille. Pihlaja taipuu moneksi myös keittiössä. Katso reseptit >>
Kuusipeurasta tuli tuttava
Luontokuvaaja Heikki Willamo alkoi seurata tulokaslajin elämääja mieltyi näkemäänsä.
Viittä vaille kansallispuisto
Suomen lounaiskolkan Teijo on pian kansallispuisto. Kävimme katsomassa metsien ja vesien Teijoa.
Matka menneisiin maisemiin
Kesällä 1891 biologi John Lindén lähti Nuorttijärvelle Itä- Lapin perukoille. Harvinaiset kuvat ja päiväkirja retkestä ovat säilyneet. Lue lisää >>
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Mesisienet kasvavat ryppäinä. Ne ovat lahottajia, joiden lakit ovat syötäviä. Lisää sieniuutuuksia ja helposti toisiinsa sekoitettavia sienilajipareja lehdessä! Aiheina myös Kitkajokea uhkaava kaivos, Suomen upeat rotkot, ukkoetana sekä maakotkat ja muuttohaukat!
Talvinumerosta löydät paljon mielenkiintoisia juttuja. Alkutalvi oli lämmin, mutta miten talvet ovat muuttuneet vuosien saatossa? Tutustumme arktisten alueiden kasveihin, luonto-aiheiseen televisiotarjoitaan sekä metsojen ja muiden kanalintujen tapaan suojautua pakkaselta ja vihollisilta.
Vuoden viimeinen lehti on ilmestynyt Lehtipisteisiin ja kolahtanut tilaajien postiluukkuihin. Tuoreessa lehdessä lähdetään tutkimaan öisen talvimetsän kauniita maisemia, julkistetaan Vuoden turhake, ollaan Pentti Linkolan mukana laskemassa lintuja ja retkeillään Hangon Tulliniemelle.