Viisi vinkkiä luontokuvaukseen: Eri polttovälien käyttö
Luontokuvaaja Paavo HamusenLuontokuvauskoulun kuudennessa osassa keskitytään eri polttoväleihin. Lue lisää luontokuvauksesta 15.8. ilmestyvästä Suomen Luonnosta.
Kuusamon Pyhäjärvi, aika 1/8 s, aukko 11, 200 mm, ISO 100. Kuva: Paavo Hamunen
Luontokuvaaja Paavo HamusenLuontokuvauskoulun kuudennessa osassa keskitytään eri polttoväleihin. Lue lisää luontokuvauksesta 15.8. ilmestyvästä Suomen Luonnosta.
1. Kuvaa aihe monipuolisesti eri polttoväleillä ja aukkoarvoilla. Kuvaa niin, että saat
kuvista aikaan tarinan. Älä tyydy yhteen otokseen, vaan tee kuvaamisesta aiheen
parissa pieni ”projekti” mitä seuraat pidemmän aikaa. Muistele aiemmat neuvot
syvyysterävyyden hallinnasta.
2. Sääilmiöt, ukkonen, myrsky, pilvet, sumu ovat maisemakuvaajan kuvan elementtejä. Ole liikkeellä kamerasi kanssa eri vuorokauden aikaan. Painota tärkeitä elementtejä maisemassa, esimerkiksi pilviä, etualan rantakiviä. Laajakulmaobjektiivilla korostat etualaa ja teleobjektiivilla saat poimittua yksityiskohtia maisemasta.
3. Opettele kamerasi ominaisuudet. Monesta digikamerasta löytyy panoraama kuvaus, timelapse eli ajastettu kuvaus, monivalotus ja HDR, tutustu niihin.
4. Kaupungista löytyy myös luontoa ja kuvattavaa, lintuja, kasveja, nisäkkäitä. Kaupunki ei vähennä aiheen arvoa sen takia, että se on ja elää lähellä ihmistä.
5. Kun liikut tuttuja reittejä paikasta toiseen, niin valitse välillä vaihtoehtoinen reitti, se virkistää ja näet uusia paikkoja ja aiheita.
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Luontokuvaaja Paavo HamusenLuontokuvauskoulun viidennessä osassa keskitytään kuvausvälineisiin ja kuvakulmaan. Lue lisää luontokuvauksesta 6.6. ilmestyvästä Suomen Luonnosta.
Luontokuvaaja Paavo Hamusen Luontokuvauskoulun seitsemännessä osassa kuvataan ruskaa ja tutustutaan muotoon ja sommitteluun. Lue lisää luontokuvauksesta 12.9. ilmestyvästä Suomen Luonnosta.
Luontokuvaaja Paavo Hamusen Luontokuvauskoulun neljännessä osassa keskitytään yksityiskohtien kuvaamiseen. Lue lisää luontokuvauksesta 2.5. ilmestyvästä Suomen Luonnosta.
Luontokuvaaja Paavo Hamusen Luontokuvauskoulun kahdeksannessa osassa mennään metsään kuvaamaan. Lue lisää luontokuvauksesta 10.10. ilmestyvästä Suomen Luonnosta.