Horsmankukkakakku

(gluteeniton, maidoton ja sokeriton)

1 dl tattarijauhoja
3 dl mantelijauhoja
1 tsk vaniljaa
1 tsk leivinjauhetta
2 raastettua luomupäärynää
3 luomumunaa
1 rkl limenmehua
kokosöljyä

Valmistusohjeet
Sekoita kaikki kuivat ainekset. Lisää raastettu päärynä ja munankeltuaiset. Vispaa munanvalkuaiset ja lisää taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada kookosöljylä voideltuu tasapohjavuokaan. Paista 180 asteessa noin 20 minuuttia.

VADELMA-HORSMANKUKKAMOUSSE

2 dl cashewpähkinöitä (liota väh 2 h vedessä)
3 dl vadelmia
1 dl horsmankukkia (jätä osa koristeluun)
1 kypsä luomubanaani
4 rkl kookosöljyä
3 tl psyllium
3 rkl limenmehua
Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa. Lisää vettä/kookosölyä ssadaksesi sopivan koostumuksen. Kaada kakun päälle. Koristele horsmankukilla.Jäähdytä jääkaapissa saadaksesi kiinteähkön moussen, mieluiten seuraavaan päivään.

Haluatko lukea koko jutun?

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu tästä

🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä
Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia.

🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme
Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon. 

🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä.
Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.

📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!

Lehti + Digitilaus sisältää

  • 10 painetun lehden numeroa vuodessa.
  • lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
  • vain verkossa julkaistavat jutut.
  • näköislehden.
  • arkiston vuodesta 1941.

Digitilaus sisältää

  • lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
  • vain verkossa julkaistavat jutut.
  • näköislehden.
  • arkiston vuodesta 1941.
reseptivillivihannesresepti

Suomen Luonto tekee hyvää!

Tunne luontosi ja tue luonnonsuojelua, tilaa lehti tai digilukuoikeus!