Julkaisemme lukijoidemme lähettämiä villivihannesreseptejä! Katso ihanan savikkasalaatin ohje.
Savikkasalaatti. Kuva: Hanna Tuovila
Savikkasalaatti 1-2 hengelle.
Ainesosat
2 dl nuoria savikan (Chaenopodium-lajeja) taimia tai verson jauhoisia latvoja
0,5-1 dl tuoretta pihatähtimöä (Stellaria media)
0,5-1 dl nuoria retiisin lehtiä + retiisit (jos ovat jo kehittyneet)
0,5 dl tuoretta oreganoa
1 tomaatti
pala kurkkua
0,5-1 dl pähkinöitä
ruohosipulia
lisäksi esim. apilan lehtiä ja nuoria piharatamon lehtiä.
Valmistusohjeet
Huuhdo ja pilko kaikki ainekset, sekoita. Tarjoa alkusalaattina kahdelle tai runsaana pääruokana esim. raejuuston kanssa yhdelle hengelle.
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Villivihannesten paras kausi on juuri nyt käsillä. Mitä sinä olet valmistanut villejä kasveja hyödyntäen? Jaa herkullinen reseptisi Suomen Luonnon lukijoille.