Pihlajat notkuvat oranssinpunaisia marjoja. Marjat ovat kuin pikkuaurinkoja ja sisältävät runsaasti C-vitamiinia sekä karoteenia. Pihlajanmarjojen sisältämät parkkiaineet sekä sorbiinihappo tekevät niistä happamia, mutta syksyn ensimmäiset yöpakkaset liennyttävät hapokkuutta. Pihlajanmarjoista saa nopeasti ämpärin täyteen ja niiden kerääminen kuuluukin jokamiehenoikeuksiin.

Tiesitkö, että Suomessa kasvaa neljä luonnonvaraista pihlajalajia: kotipihlaja, ruotsinpihlaja, suomenpihlaja sekä kaunopihlaja.

Katso vinkit pihlajanmarjojen käyttöön:

Mausteinen pihlajanmarjachutney
Pihlajanmarjan pakastaminen ja kuivaus
Säilö marjoja linnuille
Pihlajanmarja-herkkulimppu
Sorbus-likööri

Haluatko lukea koko jutun?

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu tästä

🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä
Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia.

🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme
Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon. 

🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä.
Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.

📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!

Lehti + Digitilaus sisältää

  • 10 painetun lehden numeroa vuodessa.
  • lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
  • vain verkossa julkaistavat jutut.
  • näköislehden.
  • arkiston vuodesta 1941.

Digitilaus sisältää

  • lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
  • vain verkossa julkaistavat jutut.
  • näköislehden.
  • arkiston vuodesta 1941.
pihlajapihlajanmarjatreseptit

Suomen Luonto tekee hyvää!

Tunne luontosi ja tue luonnonsuojelua, tilaa lehti tai digilukuoikeus!