Kotimaisen hunajan terveysvaikutuksista on nyt tieteellistäkin näyttöä. Helsingin yliopiston Ruralia-instituutissa tutkittiin kotimaisten hunajien merkitystä bakteerien aiheuttamien hengitysinfektioiden ehkäisyssä.

Tutkimus oli ensimmäinen, jossa kohteena olivat suomalaiset hunajat ja jossa tutkittiin niiden vaikutusta pneumokokkibakteeriin. Bakteeri aiheuttaa keuhkokuumetta, poskiontelontulehdusta ja korvatulehdusta. Etenkin horsma-, tattari- ja kanervahunajan käyttö hengitystieinfektioiden yhteydessä saattaa ehkäistä näitä tauteja. Pikkulapsille hunaja ei kuitenkaan sovi. Sitä ei saa antaa alle 1-vuotiaille.

Haluatko lukea koko jutun?

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu tästä

🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä
Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia.

🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme
Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon. 

🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä.
Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.

📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!

Lehti + Digitilaus sisältää

  • 10 painetun lehden numeroa vuodessa.
  • lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
  • vain verkossa julkaistavat jutut.
  • näköislehden.
  • arkiston vuodesta 1941.

Digitilaus sisältää

  • lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
  • vain verkossa julkaistavat jutut.
  • näköislehden.
  • arkiston vuodesta 1941.
bakteerithunajaRuralia-instituutti

Suomen Luonto tekee hyvää!

Tunne luontosi ja tue luonnonsuojelua, tilaa lehti tai digilukuoikeus!