Etelä-Norjan Hedmarkissa viime helmikuussa pannoitettu nuori urossusi jatkaa juoksuaan Lapissa.
Susi kävi Inarin Angelissa mutta palasi vanhoille jäljilleen Sodankylän Pomokairaan. Eilisen aikana se on liikkunut nopeasti Pomokairasta etelään ja kääntynyt torstain ja perjantain välisen yön aikana itään. Se on kulkenut Kevitsan kaivoksen lähistöltä Savukosken eteläosiin läpi Oraniemen paliskunnan ja on saapumassa tänään perjantaina Sallaan.
Jos pantasusi jatkaa itään päin Venäjälle, se kulkee yhä kauemmaksi synnyinsijoiltaan.
Vuonna 2005 samalla alueella Etelä-Norjassa pannoitettu susi tapettiin Itä-Lapin UK-puistossa. Kahta vuotta aiemmin asennettu panta oli kuitenkin lakannut toimimasta jo Luulajan pohjoispuolella Perämeren rannalla. Nyt Lapissa laukkovan suden kulkusuunta ei ole kuitenkaan ole mitenkään ainutlaatuinen.
Turvassa susi ei ole Venäjälläkään, jossa sudesta maksetaan muun muassa tapporahaa ja sallitaan jopa myrkkypyynti.
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Etelä-Suomessa kannattaa nyt pitää silmänsä auki hiiripöllöjen varalta. Nämä tuikeailmeiset kaverit ovat tänä syksynä liikkeellä poikkeuksellisen aikaisin.
Pohjois-Savossa ja Varsinais-Suomessa alettiin käyttää niin sanottua toimintakynnysmallia suden pihakäynteihin. Ylikomisario Harri-Pekka Pohjolainen kertoo, mitä se tarkoittaa.
Kun Ähtärin eläinpuisto 1973 perustettiin, sinne päätettiin ottaa vain Suomessa eläviä eläimiä. Nyt siellä voi kuitenkin nähdä esimerkiksi pikkupandan ja lumileopardin. Miksi?