Juha Huttunen lähetti Havaintokirjan kautta videon ahmasta. Se on kuvattu Kainuussa, lähellä Venäjän rajaa elokuussa 2012.
18.4.2013
Juha Huttunen lähetti Havaintokirjan kautta videon ahmasta.
”Piilokojun satoa: ahma tuli kuvattavaksi. Myöhemmin selasin 1936 toimitettua eläinkirjaa, jossa ahma oli kuvattu melkoiseksi harmiksi ihmiselle. Ajattelin, että tässä voisi olla osasyy ja osaseuraus siihen, miksi ahmaa on niin vähän Suomessa!”
Video on kuvattu Kainuussa, lähellä Venäjän rajaa elokuussa 2012.
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Suomen luonnonsuojeluliitto tyrmää maa- ja metsätalousministeriön tänään julkistamat ajatukset ahman tappoluvista. Äärimmäisen uhanalaisia ahmoja ei pidä tappaa vaan ongelmayksilöitä voidaan siirtää poronhoitoalueelta Etelä-Suomeen. Ahmalla ja sudella kannattaa kokeilla reviiripohjaisia korvauksia. Sitä vastoin ahman ja suden tapporahat johtaisivat väärinkäytöksiin.
Suomen nisäkkäitten uhanalaisuusluokitus on päivitetty. Kahdeksan lajin uhanalaisuusluokka on nyt parempi kuin vuonna 2010, eikä yhdenkään lajin luokka ole arvioinnissa huonontunut.