Tiedätkö mikä eläin on osma eli osmo eli kamppi tai kamppikarhu? Ahmahan se, isoin näätäeläimemme ja pienin suurpetomme.
Warning: Creating default object from empty value in /home/u49760/public_html/wp-content/plugins/suomenluonto_authors/lib/authors.class.php on line 29
19.1.2015Teksti:
Tiedätkö mikä eläin on osma eli osmo eli kamppi tai kamppikarhu? Ahmahan se, isoin näätäeläimemme ja pienin suurpetomme. Enimmillään noin 25-kiloisen ahman olemus on karhumainen. Sillä on karhun naama ja leveät tassut, joilla se mennä hönttyää.
Ahmaa ei pääse helposti näkemään luonnossa. Niitä on koko maassa vain runsaat 200, joista puolet elää laajalla poronhoitoalueella.
Ahma on sopeutuvainen. Se kulkee susien jäljissä ja syö niiden hylkäämiä haaskoja. Itä-Suomessa ahmat ovat päässeet luontokuvaajien piilokojuilla sian makuun.
Seuraavassa Suomen Luonnossa (ilmestyy 23.1.2015) on uusinta tietoa ahmoista. Tietopaketin on kuvittanut maan kokenein ahmakuvaaja Antti Leinonen.
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Suomen luonnonsuojeluliitto tyrmää maa- ja metsätalousministeriön tänään julkistamat ajatukset ahman tappoluvista. Äärimmäisen uhanalaisia ahmoja ei pidä tappaa vaan ongelmayksilöitä voidaan siirtää poronhoitoalueelta Etelä-Suomeen. Ahmalla ja sudella kannattaa kokeilla reviiripohjaisia korvauksia. Sitä vastoin ahman ja suden tapporahat johtaisivat väärinkäytöksiin.
Suomen nisäkkäitten uhanalaisuusluokitus on päivitetty. Kahdeksan lajin uhanalaisuusluokka on nyt parempi kuin vuonna 2010, eikä yhdenkään lajin luokka ole arvioinnissa huonontunut.