Katso videolta, millaista on käenpoikasen elämä pesässä ja miten leppälintuemo ruokkii nuorta käkeä.
2.6.2016
Käen ääni on kaikille tuttu, mutta ulkonäkö ja elintavat monelle vieraampia. Käki on loispesijä, joka sysää muniensa haudonnan ja poikastensa ruokinnan muille lintulajeille.
Suomessa käen pääisäntä on leppälintu. Käen synnyttämä loismuna kuoriutuu usein pesässä hieman muita aiemmin. Käenpoikanen aloittaa jo alle vuorokauden ikäisenä yrityksen kammeta isäntälinnun munat tai poikaset ulos pesästä. Näin käki jää pesän yksinvaltiaaksi ja varmistaa itselleen riittävän hoivan ja ravinnon emolta.
Videolla näet, kuinka leppälintuemo ruokkii käenpoikasta. Toisella videolla pääset seuraamaan käenpoikasen elämää pesässä.
Lue lisää käestä ja sen loiselämästä Suomen Luonnon kesänumerosta 5/2016!
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Isokoskelo on sopeutunut erinomaisesti sukeltavaan elämäntyyliin. Näitä karaistuneita lintuja jää meille usein paljonkin talvehtimaan. Toisaalta isokoskelo on myös ensimmäisiä muuttolintujamme.
Jos jokainen veden äärellä lentävä valkea lintu on mielestäsi vain lokki, sinun kannattaa osallistua lokkikouluun. Täällä ei päntätä, vaan opetellaan helpot lajituntomerkit kuudesta lokkilajistamme. Lisäkurssina tiirat.