En ollut aikaisemmin koskaan elämässäni nähnyt lepakoita, ja nyt sitten tuli mahdollisuus seurata pohjanlepakon kiipeämistä oven karmissa ihan lähietäisyydeltä.
6.8.2013
En ollut aikaisemmin koskaan elämässäni nähnyt lepakoita, ja nyt sitten tuli mahdollisuus seurata pohjanlepakon kiipeämistä oven karmissa ihan lähietäisyydeltä. Tätä hieman kömpelönkin oloista otusta katsellessa omat tunteeni lepakoita vaihtuivan ”lievästä kammosta” ihan ihailuun. Lepakko kiipeili siis Hattulassa heinäkuun alussa ja tässä talossa on niin asustellut jo 1940-luvulta lähtien.
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Kesäasunnon vintiltä kuului korkeita vikiseviä ääniä, jotka voimistuivat syyskesään mennessä. Äänen aiheuttajaa ei löydetty. Lepakoita siellä lienee ollut, koska niitä nähdään rakennuksen ympärillä lennossa usein. Voisiko vikinä olla lepakoiden ääntä?
Lepakoita on Suomessa 13 lajia, joista vain osan on havaittu talvehtivan oloissamme. Terhi Wermundsen kolusi miehensä Yrjö Siivosen kanssa lepakoiden talvehtimispaikkoja Suomessa ja Virossa vuosina 2002–2006.
Kun kesäasukkaat saapuvat mökeilleen, monet mökkipihan vakioasukkaat ovat jo täydessä touhussa. Kun yölämpötila nousee yli viiden asteen, ensimmäiset pohjanlepakot lähtevät saalistamaan, sillä hyönteiset ovat jo lennossa.