Kokosimme viime hetken DocPoint-vinkit luonnosta ja ympäristöstä kiinnostuneille.
Kesäni sudenkorentona.
Teksti: Laura Salonen
Helsingin dokumenttielokuvafestivaali DocPoint tuo tällä viikolla keskustan valkokankaille yli sadan kotimaisen ja kansainvälisen dokumenttielokuvan ohjelmiston. Joukosta löytyy myös mielenkiintoisia dokumentteja luonnosta ja ympäristöstä kiinnostuneille. Kokosimme tähän viime hetken vinkit DocPointiin luonnonystäville.
Tulevilla rannoilla
John Webster (Suomi, 2017)
Millaisen perinnön jätämme ihmisille, jotka tulevat meidän jälkeemme? Voiko yksi ihminen vaikuttaa koko maailmaan? Näitä kysymyksiä pohtii ohjaaja John Webster testamentissaan lapsenlapsenlapselleen Doritille. Webster kietoo menneisyyden, nykyisyyden ja tulevaisuuden dokumentiksi siitä, miten jokainen meistä voi vaikuttaa.
Savoy-teatteri: Keskiviikko 25.1. klo 20:00
Orion: Perjantai 27.1. klo 19:00
Metsä on elävä organismi, henkinen pakopaikka ja inspiraation lähde. Yhdet tekevät taidetta puiden katveessa, toiset metsästävät ja joku järjestää teknobileitä metsän keskellä. Sielunmetsä on kurkistus metsää rakastavan suomalaisen kansan elämään.
Vuonna 2011 Fukushimassa tapahtui suurin ydinonnettomuus sitten Tšernobylin. Nyt Fukushiman alueelle jääneen pienen kaupungin asukkaat yrittävät löytää tiensä takaisin tavalliseen elämään.
How To Let Go of The World And Love All the Things Climate Can’t Change
Josh Fox (USA, 2016)
Ohjaaja John Fox reissaa ympäri maailmaa selvittäessään planeettaa uhkaavan ilmastonmuutoksen syitä ja seurauksia. On selvää, että kaikkia ilmastonmuutoksen seurauksia ei voida enää estää. Siksi dokumentissa etsitään kaikkea sitä hyvää, mitä ilmastonmuutos ei voi tuhota.
Kinopalatsi 2: Torstai 26.1. klo 21:30
Kinopalatsi 2: Lauantai 28.1. klo 16:00
Dokumentti esittelee Detroitin urbaanit puutarhurit, Zürichin kasveillaan muuttaneen kapinallisen, Maurice Maggin, ja muita uuden ajan puutarhureita. He ovat valmiita hylkäämään kulutusyhteiskunnan mukavuuden ja palaamaan luontoon.
Elli Toivoniemen ohjaama dokumentti Kesäni sudenkorentona kertoo 25-vuotiaasta Miikka Frimanista, jonka intohimona on sudenkorentojen tutkiminen ja kuvaaminen. Miikka on kuvannut elämänsä aikana sudenkorentoja yli 1500 tunnin verran. Suomen korennoista hän on kuvannut kaikki yhtä – tundrakiiltokorentoa – lukuunottamatta. Tätä lajia Miikka lähtee etsimään Kilpisjärvelle.
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Vastaa työajalla Suomen Luonnon verkkosivuista ja sosiaalisesta mediasta. Vapaa-ajalla retkeilee, ihastelee luontoa ja pohtii ekologisia valintoja arjessa.
Elli Toivoniemen ohjaama dokumentti Kesäni sudenkorentona kertoo 25-vuotiaasta Miikka Frimanista, jonka intohimona on ollut lapsuudesta saakka sudenkorentojen tutkiminen ja kuvaaminen.
Luonnon ja elokuvan ystäviä hemmotellaan jälleen elokuussa, kun Savonlinnan kansainvälinen luontoelokuvafestivaali järjestetään kahdeksatta kertaa 18.–20.8.2017.
Yhdeksännen kerran järjestettävä Savonlinnan kansainvälinen luontoelokuvafestivaali täyttää kaupungin elokuvilla, keskusteluilla ja taiteella 17.–19.8.2018.