Runsaasti proteiinia sisältävä kotimainen Härkis on todella helppokäyttöinen. Poimi härkiskaalikääryleiden helppo resepti ja nauti kausiruuasta.
Kuva: Annakaisa Vänttinen
Teksti: Annakaisa Vänttinen
Nyhtökauran metsästämiseen kyllästyneet ilahtuivat syksyllä, kun kotimainen Verso toi kauppoihin härkäpavuista valmistetun Härkiksen. Runsaasti proteiinia sisältävä kotimainen Härkis on todella helppokäyttöinen. Samoin kuin Nyhtökaura eli Nyhtis, Härkis on valmis käytettäväksi sellaisenaan.
Testasin Härkistä sekä pastassa että kaalikääryleissä. Pastassa sen rakenne ei saanut ihan kymmentä pistettä, sillä Härkis mössööntyi hieman. Kaalikääryleistä sen sijaan tuli todellinen menestys!
Tässä herkullisten kääryleiden resepti:
Käytä aineksia makusi mukaan! Päätä täytteiden ja kaalin määrä syöjien määrän mukaan.
Leikkaa kaalista kova kanta pois. Upota kaali kattilalliseen vettä, kiehuta ja nouki lehtiä talteen sitä mukaa kun ne irtoavat. Ruskista Härkistä, lisää mukaan sipuli, valkosipuli, porkkana- ja lantturaaste. Mausta pippurilla, chilillä, suolalla ja sitruunan mehulla. Lisää myös silputtu ylijäämäkaali. Voitele vuoka öljyllä tai voilla. Kääri täytteet rullien sisään, laita vuokaan ja uuniin noin 200 asteeseen. Sekoita voita keitinliemeen ja liruttele sitä kääryleiden päälle. Kääryleet ovat valmiita kun ne ovat kauniisti ruskistuneita. Laita lautaselle ranskankermaa sekä puolukkaa ja kääryleiden päälle tamari-soijakastiketta.
Lue lisää ruokatrendeistä 6. lokakuuta ilmestyvästä Suomen Luonnosta.
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Suomen Luonnon verkkotuottaja kehittää suomenluonto.fi-sivustoa ja kirjoittaa sivuille arjen havaintoja ympäristöstä, ekologisesta elämäntavasta ja kuluttamisesta.
Kurkuman juuresta saadaan voimakkaan keltaista, hieman kitkeränmakuista mutta aromaattista maustejauhetta, jota käytetään muun muassa curry-mausteseoksessa.