Yhdeksännen kerran järjestettävä Savonlinnan kansainvälinen luontoelokuvafestivaali täyttää kaupungin elokuvilla, keskusteluilla ja taiteella 17.–19.8.2018.
Koivunsiemeniä varisee tänä vuonna vielä elokuussakin mukavasti. Kuva: Riitta Weijola / Vastavalo
Viime kesän marjasato jäi heikoksi, kun poikkeukselliset säät koettelivat. Halla palellutti kukkivan lakan ja helteet verottivat mustikkaa. Miten marjoille käy, kun säät äärevöityvät? Monelle nisäkäs- ja lintulajille marjat ovat perusravintoa, joten muutokset sadossa ja levinneisyydessä näkyvät kunkin marjan ekosysteemissä.
Yhdeksäs Savonlinnan luontoelokuvafestivaali kutsuu nautiskelijan vehreisiin Saimaan järvimaisemiin 17.–19.8. Festari tarjoaa monipuolisen kattauksen kaikille aisteille ja koko keholle. Ohjelmassa on luonto- ja ympäristöaiheisten elokuvien lisäksi muun muassa keskusteluja, livemusiikkia, kehollisen kuuntelun työpaja sekä joogaa.
Festivaali haluaa nostaa esiin tärkeitä ja ajankohtaisia ympäristökysymyksiä sekä korostaa monipuolisen luonnon arvoa ja sen suojelun tärkeyttä. Tänä vuonna festivaalin keskeisiä teemoja ovat muun muassa vesi, meret ja saarten asukkaat.
Poimintoja ohjelmasta
Lake Saimaa
Teemaan uppoudutaan kotoisissa tunnelmissa, kun ohjaaja Pascal Cuissotin dokumentti Lake Saimaa sukeltaa tutkimaan järven salaisuuksia ja henkeäsalpaavia maisemia.
Festarivierailla on myös mahdollisuus päästä järvelle Norpparisteilyllä. Risteilyn aikana norppa-asiantuntija ja dokumentaristi Juha Taskinen kertoo saimaannorpan elintavoista ja suojelusta.
Merille lähdetään ilmastonmuutoksen ongelmia käsittelevässä elokuvassa Anote’s Ark (ohj. Matthieu Rytz). Nouseva merenpinta on johtamassa saarivaltio Kiribatin katoamiseen ja tekee saaren asukkaista maailman ensimmäisiä ilmastopakolaisia. Mitä tapahtuu heidän ainutlaatuiselle kulttuurilleen, kun väistämätön maastamuutto on kohtalona seuraavan vuosisadan sisällä?
Ihmisen ympäristövaikutuksia tarkastellaan monista näkökulmista. Andreas Johnsenin elokuva BUGS pohtii, onko hyönteissyönnistä ruoantuotannon ongelmien ratkaisuksi.
Super Fast Falcon
Festivaaleille saapuu nimekäs kattaus vieraita. Yksi heistä on lintuja vuosikymmenien kokemuksella kouluttava Lloyd Buck. Hän esiintyy Simon Baxterin ohjaamassa dokumenttissa Super Fast Falcon, joka kertoo maailman nopeimmista eläimistä, muuttohaukoista.
Vieraaksi saadaan myös Georg Grotenfelt, jonka elokuva Toisinajattelija kertoo synkistä tulevaisuudennäkymistään tunnetun Pentti Linkolan elämäntyöstä lintujen tutkijana.
Big Fish & Begonia
Ohjelmistosta löytyy tarjontaa lapsille ja nuorille. Yleisöä hellii Studio Ghibliinkin verrattu seikkailu Big Fish & Begonia. Tämä elokuva on must see kaikille sykähdyttävien satujen ja animaation ystäville!
Valkokankaalla nähdään myös Allu Tuppuraisen legendaarinen Rölli, jonka kanssa opitaan kunnioittamaan luontoa ja voittamaan pelot ja ennakkoluulot.
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Suomen Luonnon toimittaja kävi katsomassa Guardians Of The Earth elokuvan DocPoint festareilla. Elokuvassa mahdottomasta tulee mahdollista, mutta riittääkö sekään?
Luonnon ja elokuvan ystäviä hemmotellaan jälleen elokuussa, kun Savonlinnan kansainvälinen luontoelokuvafestivaali järjestetään kahdeksatta kertaa 18.–20.8.2017.