Kosken kattohaikaraperhe on huvennut viidestä kahteen.
Kuva: Micha Fager
Teksti: Alice Karlsson
Kosken kattohaikaraperhe on huvennut viidestä kahteen.
Kaksi poikasista on kuollut – toinen ihan pienenä ja toinen (Kinttu) jo lentokykyisenä voimajohtoihin – ja koiraskin häipyi omille teilleen. Syyskuun ensimmäisellä viikolla nähtiin vielä kolme haikaraa sänkipellolla puimurin perässä.
”Sunnuntaina 6. syyskuuta naaras lähti Kontti-poikasineen, mutta jostakin syystä linnut palasivat takaisin”, salolainen rengastaja Jouni Tittonen kertoo. ”En tiedä miten pitkällä ne kävivät, mutta viime yönä (7.–8.9.2015) Kontti yöpyi pesässä ja naaras sen lähellä katulampun päällä.”
Koskella odotetaan jo ensi kevättä ja haikaroita. ”Pari–kolme uutta tekopesää on rakennettu, joten niitä on täällä nyt neljä. Lisäksi Halikkoon tehtiin juuri yksi pesä.”
Tittosen mukaan haikarat palaavat talvehtimisalueiltaan huhtikuussa. Silloin joukossa on melko varmasti myös tuttuja. ”Kontin emo on hyvin kiintynyt pesään. Se kohentelee sitä kaiken aikaa. Mielestäni se on merkki siitä, että haikara aikoo tulla takaisin.”
Haikarakamera on auki vielä muutaman päivän, avaa tästä. Se sulkeutuu 11.9.2015.
”Jos haikarat eivät lähde ennen sitä, tiedon saanti vaikeutuu. Silloin olemme vain koskelaisten havaintojen varassa.”
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Kirjoitan, toimitan ja hoidan Kysy luonnosta -kirjeenvaihtoa. Sydäntä lähellä ovat kasvien ja eläinten vuorovaikutus sekä eläinten käyttäytyminen. Uskoisin olevani myös luonnon sitkeä puolustaja ja tulistun luonnon turmelemisesta.