Mihin kasvimme kelpaavat 1942: Voikukka-sienimuhennos
Suomen Luonto julkaisee muutamia poimintoja Toivo Rautavaaran kaksiosaisen Mihin kasvimme kelpaavat -kirjan resepteistä vuodelta 1942.
Toivo Rautavaaran kaksiosaisen Mihin kasvimme kelpaavat -kirjassa kerrotaan, miten kasvejamme voi käyttää: ”Leivän lisänä, ruoan aineksina, mausteina, kahvin ja teen korvikkeina, lääkkeinä, rehuna sekä teknillisiin tarkoituksiin.”
Suomen Luonto julkaisee muutamia poimintoja tästä 40-luvun klassikkokirjasta.
Voikukka-sienimuhennos
6 hengelle. Ida Tegnér-Högstedtin ohje.
1 kg voikukanjuuria puhdistetaan, paloitellaan ja keitetään suolavedessä. Tuoreet sienet tai liotetut suolasienet hakataan hienoksi, ruskeutetaan rasvassa, jos siihen on tilaisuutta, suurustetaan jauhoilla ja maidolla (tai vedellä) ja voikukanjuuripalat sekoitetaan joukkoon. Maustetaan suolalla, sokerilla, pippurilla sekä lusikallisella sitruuna- tai marjamehua.
Mihin kasvimme kelpaavat. Osa I: Kevään ja alkukesän kasveja. Toivo Rautavaara. Werner Söderströn Osaleyhtiö. Porvoo 1942.
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Villivihannesten paras kausi on juuri nyt käsillä. Mitä sinä olet valmistanut villejä kasveja hyödyntäen? Jaa herkullinen reseptisi Suomen Luonnon lukijoille.