Juuri nyt monet tienpientareet ja joutomaat ryöppyävät peltokanankaalin keltaisia kukkia. Kasvista voi syödä sekä kapeat lehdet että kukat.
Peltokanankaalissa on kaalin ja sinapin makua. Kuva: Johanna Mehtola
Teksti: Johanna Mehtola
Juuri nyt monet tienpientareet ja joutomaat ryöppyävät peltokanankaalin keltaisia kukkia. Tästä villivihanneksesta voi syödä sekä kapeat lehdet että kukat. Peltokanankaali maistuu nimensä mukaisesti hieman kaalilta ja myös sinapilta. Maussa on myös vivahdus rucolan makua.
Runsaasti C-vitamiinia sisältäviä lehtiä sekä kukkia voi käyttää vaikkapa salaateissa ja kukannuput maistuvat esimerkiksi höyrytettynä parsan tapaan. Sitruuna ja valkosipuli sopivat hyvin mausteeksi.
Peltokanankaalin ja 29 muuta villivihannesta löydät Villivihannekset-sovelluksesta, jossa on lisäksi keittiömestari Sami Tallbergin 90 herkullista villivihannesreseptiä.
Tässä maistiainen sovelluksen resepteistä, ole hyvä!
Peltokanankaali–parmesansalaatti
2 isoa kourallista peltokanankaalin lehtiä
0,5 dl vinegrettiä
100 g parmesanastuja
1 kuorittu ja pieneksi pilkottu kurkku
1 luomusitruunan uloin kuori raastettuna
merisuolaa ja pippuria myllystä
Sekoita ainekset kulhossa juuri ennen tarjoilua. Tämä lisukesalaatti sopii esimmerkiksi kalaruokien kaveriksi ja siitä saa ruokaisamman lohkomalla joukkoon savukalaa ja keitettyä kananmunaa. Resepti: Sami Tallberg
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Suomen Luonnon toimittaja kirjoittaa retkijuttuja upeasta Suomen luonnosta, mielenkiintoisista henkilöistä, ympäristöystävällisestä arjesta – ja antaa lisäksi virikkeitä moneen menoon.
Suomen Luonto -lehti järjesti lauantaina 20. toukokuuta keittiömestari Sami Tallbergin johdolla villivihannesretken Helsingin keväiseen Keskuspuistoon.
Villivihannesten paras kausi on juuri nyt käsillä. Mitä sinä olet valmistanut villejä kasveja hyödyntäen? Jaa herkullinen reseptisi Suomen Luonnon lukijoille.