Kevät on pian jo niin pitkällä, että kyyt ja rantakäärmeet matelevat esille. Suomen käärmeet -näyttelyssä voi tutustua käärmekuviin kaikessa rauhassa.
Rantakäärme ja kangaskäärme. Kuva: Lisse Tarnanen
Teksti: Johanna Mehtola
Luonto-Liiton Kevätseurannan havaintosivulle on tullut jo ensimmäinen havainto kukkivasta leskenlehdestä Pöytyältä.
Eikä aikaakaan, kun myös kyyt ja rantakäärmeet heräävät ainakin jo pääkaupunkiseudulla. Nyt on siis hyvä aika tutustua käärmeiden mielenkiintoiseen maailmaan ja opetella erottamaan rantakäärme ja kyy toisistaan.
Kangaskäärmeen voi hyvällä tuurilla nähdä Ahvenanmaalla. Kuva: Lisse Tarnanen
Helsingin Töölön kirjastossa on nähtävillä Suomen käärmeet -näyttely, jossa esitellään myös Suomen kolmas käärmelaji, Ahvenanmaalla elävä kangaskäärme, jonka vain harva on nähnyt.
Suomen käärmeet -näyttely on avoinna 26.3. asti, Töölön kirjasto, Topeliuksenkatu 6, ma–to klo 9–20, pe 9–16, la 10–16, su 12–18.
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Suomen Luonnon toimittaja kirjoittaa retkijuttuja upeasta Suomen luonnosta, mielenkiintoisista henkilöistä, ympäristöystävällisestä arjesta – ja antaa lisäksi virikkeitä moneen menoon.
Kuvataiteilija Kaija Kiurun näyttely Suojeltu aapa kertoo Sodankylän kunnassa sijaitsevasta Viiankiaavasta. Näyttelyn teokset ottavat kantaa suojellun Viiankiaavan puolesta kaivossuunnitelmia vastaan. Suojeltu aapa -näyttely 17.9.–5.10.2014 Galleria G:ssä, Pieni Roobertinkatu 10, Helsinki.
Hyönteissyöjälinnut palaavat muutolta perinteisesti huhti-toukokuun vaihteessa, eikä tämä vuosi ole ollut poikkeus. Havainnot muun muassa pajulinnusta ja haarapääskystä alkoivat yleistyä huhtikuun lopulla.