Luontokuvaaja Paavo Hamusen Luontokuvauskoulun toisessa osassa opetellaan objektiivien ja jalustan käyttöä. Lue lisää luontokuvauksesta 21.2. ilmestyvästä Suomen Luonnosta.
Posion Riisitunturi.
Aika 1/500, aukko 14, 16 mm, ISO 200.
Kuva: Paavo Hamunen
Luontokuvaaja Paavo Hamusen Luontokuvauskoulun toisessa osassa opetellaan objektiivien ja jalustan käyttöä. Lue lisää luontokuvauksesta 21.2. ilmestyvästä Suomen Luonnosta.
Paavo Hamusen viisi vinkkiä:
1. Valitse sinua miellyttävä sommittelu. Mieti mitä haluat tuoda maisemasta tai aiheesta esille. Pelkistä ja valitse sopiva polttoväli.
2. Kuvattessasi ilman jalustaa käytä riittävän nopeaa suljinaikaa.
3. Käytä aiheeseen sopivaa aukkoarvoa. Huomioi tausta ja koko kuva-ala. Jos haluat laajan syvyysterävyysalueen, käytä suurta aukkoarvoa.
4. Voimakasta laajakulmaa käytettäessä ole varovainen aiheissa, joissa on pystylinjoja. Kallistaessasi kameraa pystylinjat vääristyvät herkästi kuva-alalla.
5. Laita mielikuvituksesi liikkeellä. Välitä kuvaan hetken tunnelma. Mieti sommitelmaa tukevia linjoja ja muotoja. Nauti kuvaamisesta!
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Haastattelimme kymmentä somessa vaikuttavaa luontokuvaajaa, joiden kuvia Suomen Luonnon Facebook- ja Instagram-seuraajat ylistivät. He kertovat nyt, millainen valokuva toimii sosiaalisessa mediassa.
Kanadalaisen Jo-Anne McArthurin kuva valittiin lähes 50 000 otoksen joukosta Iso-Britannian luonnontieteellisen museon järjestämän kilpailun voittajaksi.